Ждрепка за СП: Србија со Црна Гора, светскиот првак против САД, Казахстан и Австралија

Хрватска

Вчера беше одржана ждрепката за групната фаза на Светското првенство кое оваа година ќе се одржи во Јужна Кореја.

Групи за СП 2019:

  • Група А - Србија, Црна Гора, Грција, Јужна Кореја
  • Група Б - САД, Хрватска, Казахстан, Австралија
  • Група Ц - Јужна Африка, Нов Зеланд, Шпанија, Унгарија
  • Група Д - Бразил, Германија, Италија, Јапонија

Титулата светски првак од претходниот собир ќе ја брани хрватската репрезентација која пред две години во големото финале славеше над Унгарците.

Градот Гуанџу ќе биде домаќин на најдобрите ватерполисти во светот од 12 до 28 јули.