Суперфиналето на ватерполо Еврокупот ќе се одржи во Ријека

Хрватскиот град Ријека ќе биде домаќин на Суперфиналето на Еврокупот во ватерполо. Ова натпреварување ќе ги собере најдобрите ватерполо селекции од целиот контитент од 5 до 8 април.

А група:
Италија, Унгарија, Шпанија, Грција
Б група:
Хрватска, Србија, Франција, Црна Гора

Победникот на натпреварувањето ќе добие 20.000 евра, второпласираната селекција ќе биде побогата за 15.000, а на третопласирана ќе и припаднат 5.000 евра.