Извлечени групите за ЕП во ватерполо во Барселона

Денес во Барселона беа извлечени групите за Светското првенство во ватерполо, натпреварување кое ќе се одржи во Барселона од 14 до 28 јули. Бранител на трофејот е Србија, која повторно е главен фаворит за титулата.

А група: 

Германија, Грузија, Италија и Унгарија

Б-група:

Црна Гора, Малта, Франција и Шпанија

Ц група:

Хрватска, Турција, Холандија и Грција

Д група: 

Србија, Романија, Русија и Словачка

Покрај машкиот турнир, ќе се натпреваруваат и девојките на турнирот каде титулата ја брани Унгарија.