Фаворитот Југ ја освои Цевитана лигата во машка конкуренција

ТК Југ од Скопје е победник на Цевитана лигата за мажи за 2020 година. Титулата ја освоија тенисерите Лука Андонов, Берк Бугариќ, Кирџи Корај, Бесир Дургути, Томислав Јотовски, Нерман Фатиќ, Мирза Башиќ, Шендрит Деари и тренерите Владимир Андонов и Владимир Томиќ.

Цевитана лигата се одигра согласно протоколите за спортски настани во време на ковид-19.