Трамп ја освои Мастерс титулата и влезе во историјата

Џад Трамп им се приклучи на избраното снукер друштво, станувајќи ефинаесетти играч со повеќе од една Мастерс титула во кариерата.

Трамп во финалето го совлада Марк Вилијамс со 10-8 и по вторпат во кариерата го освои еден од најпрестижните трофеи во светот на снукерот.

Во последната сесија, по нерешените 7-7 и 8-8, Трамп врза два фрејма и со тоа ја забележа очекуваната победа.

Пред Трамп, само десет играчи го освоија Мастерсот двапати или повеќе пати. Рони О'Саловин е неприкосновен со седум титули, Стивен Хендри има една помалку, Клиф Торбурн, Стив Деис и Пол Хантер собраа по три, а Алекс Хигинс, Џон Хигинс, Нил Робертсон и Марк Вилијамс имаат по две титули. А сега им се приклучи и Џад Трамп.