Килде: Не знам дали ќе можам да победувам како порано, повредата е нејасна

Норвешкиот скијач Александар Омот Килде изјави дека не е сигурен дали ќе може да се врати на патеките на нивото пред неговата повреда, која неодамна ја заработи во Венген.

„Ситуацијата околу мојата повреда е нејасна. Оптимист сум за целосно заздравување, но прашање е колку долго ќе потрае. Рано е да се каже дали ќе можам да се вратам на скии како порано и повторно да победувам, но се надевам дека ќе се вратам на она што го сакам“, рече Килде.

Килде се повреди на 13 јануари за време на спустот во Венген, кога го измести рамото и ја повреди потколеницата, за што беше потребна операција.