Завршија младинските шампионати на Македонија во шах

По неколку дена спуштена е завесата на младинските шампионати на Македонија во шах. Овој викенд беа изиграни вкупно 512 партии, во одлична натпреварувачка атмосфера, фер плеј и голема борба на 64-те полиња и одлично дружење и весел детски џагор во паузите помеѓу партиите.

Еве ги победниците по категории:

Категорија до 8 години:
1. ШК Гамбит Ассеко СЕЕ од Скопје
2. ШК Цареви Кули од Струмица
3. ШК Алкалоид од Скопје

Категорија до 10 години:
1. ШК Гамбит Ассеко СЕЕ од Скопје
2. ШК Алкалоид од Скопје
3. МШК Центар од Скопје

Категорија до 12 години:
1. ШК Алкалоид од Скопје
2. ШК Гамбит Ассеко СЕЕ од Скопје
3. ШК Гостивар од Гостивар

Kатегорија до 14 години:
1. ШК Гамбит Ассеко СЕЕ од Скопје
2. ШК Алкалоид од Скопје
3. МШК Центар од Скопје

Категорија до 16 години:
1. ШК Алкалоид од Скопје
2. ШК Куманово од Куманово
3. ШК Шах Шех од Битола

Категорија до 18 години:
1. МШК Центар од Скопје
2. ШК Алкалоид од Скопје
3. ШК Ласкер од Охрид

Радува фактот што има се повеќе клубови и од другите градови, не само од Скопје, кои успеа да се закитат со медал.