Реми за шахистите, триумф над Данска за шахистките

Македонската машка шаховска репрезентација во осмото на шаховската Олимпијада во Батуми, ремизираше против Канада (2-2). Девојките ја запишаа четвртата победа, откако ја совладаа Данска со 3-1.

Канада - Македонија 2-2

Преоту - К. Георгиев 0-1 

Норитсун - В. Георгиев 0-1  

Бареев - Панчевски 1-0  

Намблтон - Недев 1-0 

Македонија - Данска 3-1

Бејатовиќ - Гинду реми 

Стојковска - Васова 1-0 

Коскоска - Кригер 1-0 

Петровска - Нилсен реми