Врањеш го скрати списокот, без талентот Макуц против Јужна Кореја

Селекторот на словенечката репрезентација, Љубомир Врањеш, одбра 16 играчи кои ќе настапат на 27-то Светско првенство во Египет. Домен Макуц, Тилен Кодрин и Урх Кастелиц ќе останат надвор од протоколот за првиот натпревар против Јужна Кореја (четврток, 18:00 часот).

Голмани: 
Клемен Ферлин, Милјан Вујовиќ

Крила: 
Дарко Цингесар, Блаж Јанц, Драган Гајиќ

Бекови: 
Ник Хенигман, Борут Машковчек, Јуре Доленец, Деан Бомбаш, Сташ Скубе, Рок Овничек, Миха Зарабец, Нејц Цехте

Кружни напаѓачи: 
Блаж Благотиншек, Матеј Габер, Матиќ Сухолешник

Словенците ќе го одиграат вториот натпревар од својата група в понеделник против Русија во 18:00 часот, а третиот во понеделник против Белорусија, во исто време.