ВИДЕО: Реакциите на македонскиот и на српскиот коментатор за голот на Манасков

Последната акција на македонските ракометари

По трилер завршницата и финалниот решавачки гол на Манасков, коментаторите на ТВ преносите во Македонија и Србија разбирливо со дијаметрално спротивни реакции. Еве ги видеата и радоста на нашиот коментатор Зоран Видевски:

Македонскиот коментатор:

Манасков... Манасков... МАНАСКОВ! ГООООООООООООООООООЛ!

 

Српскиот коментатор:

Ево лопте за Манаскова и... Станиќ.... Дали је гол...? Јесте... Јао, јао...

 

Коментаторот на ЕХФ:

A chance now! YEEEEEEEES! With 3 seconds to go Macedonia scored it back again and it's Manaskov!