Симовски повика 23 ракометарки за ноемврискиот турнир во Анталија

Селекторот на женската сениорска репрезентација на Македонија, Симе Симовски, го објави списокот на ракометарки повикани за меѓународен пријателски турнир што ќе се одржи од 22 до 25 ноември во Анталија, Турција.

На меѓународниот турнир нашата сениорската репрезентација ќе одигра натпревари против репрезентациите на Италија, Турција (Б), Турција (А) и Косово.

Список на повикани ракометарки: 

Распоред на натпревари:
22.11.2019 Македонија – Италија (17:00 часот)
23.11.2019 Турција (Б) – Македонија (11:30 часот)
23.11.2019 Турција (А) – Македонија (17:00 часот)
25.11.2019 Македонија – Косово (17:00 часот)

Собирот на репрезентацијата е закажан за ден 18 ноември со почеток во 10:00 часот во СЦ „Борис Трајковски“.