Обрван: Ние нема да ја менуваме нашата одбрана, ќе ја играме нашата игра

По утринскиот тренинг во „Краков арената“ попладнево македонските ракометари имаа едночасовен тренинг во малата „АВФ арена“ во непосредна близина на салата каде се играат натпреварите. Нашите репрезентативци и селекторот говореа пред новинарите и делуваа многу самоуверено, сигурно и мотивирано. 

„Нашата одбрана нема да се менува. останува со 6-0 одбранбена формација, а имаме и резервни опции, кои можеби ќе ги употребиме ако за тоа има потреба. Ние не се насочуваме многу на противникот и во двете фази ќе играме како што ние знаеме. Подготвени сме во секоја смисла, имаме доволно енергија и верувам дека утре тоа ќе го покажеме. Задоволен сум како игравме и како тренираме и верувам дека тоа што го работиме, ќе донесе резултати на теренот“, рече Обрван.

Во претходните мечеви, кога Полска ја водеше Богдан Вента, двапати знаевме да го најдеме патот до победата. И на Мундијалот во Хрватска и на европското првенство во Србија, Македонија водена од Илија Темелковски и Звонко Шундовски ја победи Полска, и во двата меча на убедлив начин.