Нови дресови пристигнаа за ракометарите од Штип

Кошарка, одбојка, ракомет или фудбал - не е важно за кој спорт се работи, ниту за кое ниво на натпреварување се работи, компанијата Mozzart е секогаш тука да помогне и да биде најверниот навивач. Оваа поддршка е важна за голем број спортисти кои добија опрема преку акцијата „Нови дресови за нови шампиони“.

Дресот со знакот „М“ за нив претставува голем мотив, па во наредните натпревари постигнуваа само успеси. Ова е случај и со Ракометниот клуб Текстилец од Штип.

„Благодарност до компанијата Mozzart за оваа донација. Се надеваме дека ќе продолжиме да постигнуваме успеси во новата опрема“, велат од овој клуб.

Да потсетиме, регионалниот лидер во приредување игри на среќа во акцијата „Нови дресови за нови шампиони“ опреми околу сто клубови. Опремата пристигнува секој месец на адресите на фудбалски, кошаркарски, ракометни и други екипи од цела Македонија, што им дава мотив да се стремат кон повисоки пласмани во натпреварувањата.