Светско Првенство (Ж)

Primary tabs

Најнови вести

Табела

Група А
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Главна рунда
1 ФранцијаФранција 3 3 0 0 83:57 +26 6
Главна рунда
2 СловенијаСловенија 1 3 1 1 1 71:72 -1 3
Главна рунда
3 Црна ГораЦрна Гора 1 3 1 0 2 67:72 -5 2
Разигрување за пласман
4 АнголаАнгола 3 0 1 2 65:85 -20 1
Главна рунда
Разигрување за пласман
Група Б
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Главна рунда
1 РусијаРусија 1 3 3 0 0 98:63 +35 6
Главна рунда
2 СрбијаСрбија 1 3 2 0 1 90:71 +19 4
Главна рунда
3 ПолскаПолска 3 1 0 2 77:70 +7 2
Разигрување за пласман
4 КамерунКамерун 3 0 0 3 55:116 -61 0
Главна рунда
Разигрување за пласман
Група Ц
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Главна рунда
1 НорвешкаНорвешка 3 3 0 0 120:49 +71 6
Главна рунда
2 РоманијаРоманија 3 2 0 1 99:61 +38 4
Главна рунда
3 КазахстанКазахстан 3 1 0 2 66:109 -43 2
Разигрување за пласман
4 ИранИран 3 0 0 3 45:111 -66 0
Главна рунда
Разигрување за пласман
Група Д
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Главна рунда
1 ХоландијаХоландија 3 2 1 0 144:63 +81 5
Главна рунда
2 ШведскаШведска 3 2 1 0 125:56 +69 5
Главна рунда
3 Порто РикоПорто Рико 1 3 1 0 2 55:127 -72 2
Разигрување за пласман
4 УзбекистанУзбекистан 1 3 0 0 3 56:134 -78 0
Главна рунда
Разигрување за пласман
Група Е
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Главна рунда
1 ГерманијаГерманија 3 3 0 0 92:67 +25 6
Главна рунда
2 УнгаријаУнгарија 3 2 0 1 91:83 +8 4
Главна рунда
3 ЧешкаЧешка 3 1 0 2 74:86 -12 2
Разигрување за пласман
4 СловачкаСловачка 3 0 0 3 74:95 -21 0
Главна рунда
Разигрување за пласман
Група Ф
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Главна рунда
1 ДанскаДанска 3 3 0 0 103:57 +46 6
Главна рунда
2 Република КорејаРепублика Кореја 3 2 0 1 91:87 +4 4
Главна рунда
3 Конго ДРКонго ДР 1 3 1 0 2 74:94 -20 2
Разигрување за пласман
4 ТунисТунис 1 3 0 0 3 69:99 -30 0
Главна рунда
Разигрување за пласман
Група Г
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Главна рунда
1 БразилБразил 3 3 0 0 92:69 +23 6
Главна рунда
2 ЈапонијаЈапонија 3 2 0 1 93:72 +21 4
Главна рунда
3 ХрватскаХрватска 3 1 0 2 89:74 +15 2
Разигрување за пласман
4 ПарагвајПарагвај 3 0 0 3 52:111 -59 0
Главна рунда
Разигрување за пласман
Група Х
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Главна рунда
1 ШпанијаШпанија 3 3 0 0 93:50 +43 6
Главна рунда
2 АргентинаАргентина 1 3 2 0 1 80:82 -2 4
Главна рунда
3 АвстријаАвстрија 1 3 1 0 2 86:89 -3 2
Разигрување за пласман
4 КинаКина 3 0 0 3 69:107 -38 0
Главна рунда
Разигрување за пласман
World Championship, Women Main Round I
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Final round
1 ФранцијаФранција 5 5 0 0 134:100 +34 10
Final round
2 РусијаРусија 5 3 1 1 143:129 +14 7
3 СрбијаСрбија 5 3 0 2 124:125 -1 6
4 ПолскаПолска 1 5 2 0 3 120:131 -11 4
5 СловенијаСловенија 1 5 1 1 3 123:131 -8 3
6 Црна ГораЦрна Гора 5 0 0 5 115:143 -28 0
Final round
World Championship, Women Main Round II
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Final round
1 НорвешкаНорвешка 1 5 4 1 0 189:111 +78 9
Final round
2 ШведскаШведска 1 5 3 2 0 198:121 +77 8
3 ХоландијаХоландија 2 5 3 1 1 212:128 +84 7
4 РоманијаРоманија 5 2 0 3 163:135 +28 4
5 Порто РикоПорто Рико 1 5 1 0 4 82:216 -134 2
6 КазахстанКазахстан 1 5 0 0 5 97:230 -133 0
Final round
World Championship, Women Main Round III
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Final round
1 ДанскаДанска 5 5 0 0 159:90 +69 10
Final round
2 ГерманијаГерманија 5 4 0 1 138:123 +15 8
3 УнгаријаУнгарија 1 5 3 0 2 140:134 +6 6
4 Република КорејаРепублика Кореја 1 5 2 0 3 148:156 -8 4
5 ЧешкаЧешка 5 1 0 4 114:145 -31 2
6 Конго ДРКонго ДР 5 0 0 5 102:153 -51 0
Final round
World Championship, Women Main Round IV
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Final round
1 ШпанијаШпанија 5 5 0 0 142:105 +37 10
Final round
2 БразилБразил 5 4 0 1 145:127 +18 8
3 ЈапонијаЈапонија 5 3 0 2 142:140 +2 6
4 ХрватскаХрватска 5 1 0 4 125:134 -9 2
5 АвстријаАвстрија 1 5 1 0 4 136:155 -19 2
6 АргентинаАргентина 1 5 1 0 4 112:141 -29 2
Final round
СП (Ж), President´s Куп, Гр. 1
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
1 АнголаАнгола 3 3 0 0 128:43 +85 6
2 КамерунКамерун 3 2 0 1 98:75 +23 4
3 УзбекистанУзбекистан 3 1 0 2 71:126 -55 2
4 ИранИран 3 0 0 3 57:110 -53 0
СП (Ж), President´s Куп, Гр. 2
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
1 СловачкаСловачка 3 3 0 0 74:54 +20 6
2 ТунисТунис 3 2 0 1 72:59 +13 4
3 ПарагвајПарагвај 3 1 0 2 85:92 -7 2
4 КинаКина 3 0 0 3 24:50 -26 0