Македонскиот судиски пар делегиран за евро-квалификациски меч

Македонскиот ракометен пар Димитар Митревски и Благојче Тодоровски се делегирани и ќе ја делат правдата на квалификациски натпревар за Европското првенство. 

Двајцата судии ќе арбитрираат на дуелот во „Свиторио Арена“ во Клаипеда, каде што домаќинот Литванија ќе ја дочека Швајцарија. Тодоровски и Митревски се редовно делегирани од страна на ЕХФ, па и сега ќе имаат европска епизода. 

Со македонските арбитри на оваа средба во Клаипеда ќе работи српскиот делегат Борис Вукашиновиќ.