Комплетен распоред на СП 2021, Македонија на терен в четврток

Ракометните фанови конечно дочекаа да дојде денот кога официјално ќе биде отворено Светското првенство во Египет

Проблемите со коронавирус натераа неколку репрезентации да се откажат во последен момент. Од тоа најголеми добитници се Македонија и Швајцарија, кои ќе ги заземат местата на Чешка и Соединетите Американски Држави.

Мундијалските возбудувања започнуваат денес со натпреварот меѓу домаќинот Египет и Чиле. Тоа е меч од нашата група, во која ние ќе се надигруваме со десеткуваните Швеѓани во утрешниот вечерен термин од 20:30 часот.

Комплетен распоред на СП 2021:

Група А

15 јануари:

17 јануари:

 • 18:00 часот Зелено'ртски Острови - Германија
 • 20:30 часот Унгарија - Уругвај

19 јануари:

 • 18:00 часот Уругвај - Зелено'ртски Острови
 • 20:30 часот Унгарија - Германија

Група Б

15 јануари:

17 јануари:

 1. 18:00 часот Тунис - Бразил
 2. 20:30 часот Полска - Шпанија

19 јануари:

 • 18:00 часот Шпанија - Тунис
 • 20:30 часот Бразил - Полска

Група Ц

15 јануари

17 јануари: 

 • 15:30 часот Катар - Јапонија
 • 18:00 часот Ангола - Хрватска

19 јануари:

 • 15:30 Јапонија - Ангола
 • 18:00 часот Хрватска - Катар

Група Д

15 јануари:

17 јануари:

 • 18:00 часот Аргентина - Бахреин
 • 20:30 часот ДР Конго - Данска

19 јануари:

 • 18:00 часот Бахреин - ДР Конго
 • 20:30 часот Данска - Аргентина

Група Е

14 јануари:

16 јануари:

 • 18:00 часот Австрија - Франција
 • 20:30 часот Швајцарија - Норвешка

18 јануари:

 • 18:00 часот Франција - Швајцарија
 • 20:30 часот Норвешка - Австрија

Група Ф

14 јануари:

16 јануари:

 • 18:00 часот Мароко - Португалија
 • 20:30 часот Алжир - Исланд

18 јануари:

 • 18:00 часот Португалија - Алжир
 • 20:30 часот Исланд - Мароко

Група Г

13 јануари:

 • 18:00 часот Египет - Чиле

14 јануари:

16 јануари:

 • 18:00 часот Египет - Македонија
 • 23:30 часот Шведска - Чиле

18 јануари:

 • 18:00 часот Македонија - Чиле
 • 20:30 часот Шведска - Египет

Група Х

14 јануари:

16 јануари:

 • 15:30 часот Белорусија - Јужна Кореја
 • 18:00 часот Русија - Словенија

18 јануари:

 • 15:30 часот Јужна Кореја - Русија
 • 18:00 часот Словенија - Белорусија

Група1

21 јануари:

 • A1 - Б2
 • Б1 - A2
 • A3 - Б2

23 јануари:

 • A2 - Б3
 • Б2 - A1
 • A3 - Б1

25 јануари:

 • Б1 - A1
 • Б2 - A2
 • Б3 - A3

Група 2

21 јануари:

 • Ц1 - Д2
 • Д1 - Ц2
 • Ц3 - Д2

23 јануари:

 • Ц2 - Д3
 • Д2 - Ц1
 • Ц3 - Д1

25 јануари:

 • Д1 - Ц1
 • Д2 - Ц2
 • Д3 - Ц3

Група 3

20 јануари:

 • Е1 - Ф2
 • Ф1 - Е2
 • Е3 - Ф2

22 јануари:

 • Е2 - Ф3
 • Ф2 - Е1
 • Е3 - Ф1

24 јануари:

 • Ф1 - Е1
 • Ф2 - Е2
 • Ф3 - Е3

Група 4

20 јануари:

 • Г1 - Х2
 • Х1 - Г2
 • Г3 - Х2

22 јануари:

 • Г2 - Х3
 • Х2 - Г1
 • Г3 - Х1

24 јануари:

 • Х1 - Г1
 • Х2 - Г2
 • Х3 - Г3

27 јануари - четвртфинале

 • 2(1) - 4(2)
 • 4(1) - 2(2)
 • 1(1) - 3(2)
 • 3(1) - 1(2) 

29 јануари - полуфинале

31 јануари - финале и меч за бронзен медал