КЛ7 ги обнови договорите со двајца млади играчи

Давид Мирчевски и Марко Стојковиќ ги продолжија договорите со Голден Арт КЛ7, екипата која е дебитант во најквалитетната македонска ракометна лига.

И двајцата се млади играчи родени 2003 година, во клубот Мирчевски е од неговото формирање август 2019, додека Стојковиќ дојде во декември минатата година.  Тие заради нивната возраст имаат право на настап во кадетска, младинска лига и во првиот тим, однодно сениори.

Младите македонски талентирани играчи се сржта на клубот, престои период на работата со нив, вложување, развојот на нивниот талент до градење и оформување на ниво на добри професионалци, односно добри поединци за добар тим.