Јотиќ најкорисен играч, Мајиќ најдобар стрелец на Струшкиот турнир

По завршувањето на финалниот натпревар, прогласени се инвидуалните награди на четиридневниот турнир на Женска плажа во Струга. Победата на АЕК Атина донесе големо изненадување и за љубителите на ракометот и за самите актери на турнирот. 

Инвидуални награди на Струшкиот турнир: 
Најдобар голман: Игор Арсиќ (АЕК Атина)
Најдобар стрелец: Мирко Мајиќ (Бутел)
Најкорисен играч (МВП): Ловро Јотиќ (Еурофарм Работник)

Следното издание на Струшкиот турнир ќе се одржи кон средината на август 2020 година, која турнирот ќе се одржи по 48-ми пат.