Најнови вести

Табела

Премиер Лига Б
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Група за шампион
1 ППД ЗагребППД Загреб 14 14 0 0 497:329 +168 28
Група за шампион
2 МРК СесветеМРК Сесвете 14 10 1 3 457:394 +63 21
Група за шампион
3 ПоречПореч 14 9 1 4 371:370 +1 19
Група за испаѓање
4 RK KTC KrizevciRK KTC Krizevci 1 14 5 2 7 363:385 -22 12
Група за испаѓање
5 MRK TrogirMRK Trogir 1 14 5 0 9 412:416 -4 10
Група за испаѓање
6 RK OsijekRK Osijek 14 4 1 9 385:459 -74 9
Група за испаѓање
7 БјеловарБјеловар 14 3 1 10 381:430 -49 7
Група за испаѓање
8 МославинаМославина 14 2 2 10 347:430 -83 6
Група за шампион
Група за испаѓање
Премиер Лига
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Група за шампион
1 Нексе НашицеНексе Нашице 14 14 0 0 529:343 +186 28
Група за шампион
2 ДубраваДубрава 14 8 1 5 394:390 +4 17
Група за шампион
3 ГорицаГорица 14 8 1 5 420:411 +9 17
Група за испаѓање
4 RK Metkovic-MehanikaRK Metkovic-Mehanika 14 7 2 5 402:412 -10 16
Група за испаѓање
5 РударРудар 14 6 1 7 368:390 -22 13
Група за испаѓање
6 ВараждинВараждин 1 14 5 1 8 435:459 -24 11
Група за испаѓање
7 РиболаРибола 1 14 4 2 8 374:423 -49 10
Група за испаѓање
8 ЗаметЗамет 14 0 0 14 375:469 -94 0
Група за шампион
Група за испаѓање
Премиер Лига, Финална Рунда
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
Finals
1 ППД ЗагребППД Загреб 10 9 0 1 316:231 +85 18
Finals
2 Нексе НашицеНексе Нашице 10 9 0 1 306:239 +67 18
Разигрување за пласман
3 МРК СесветеМРК Сесвете 10 6 0 4 296:285 +11 12
Разигрување за пласман
4 ПоречПореч 1 10 3 0 7 243:273 -30 6
5 ГорицаГорица 1 10 3 0 7 267:306 -39 6
6 ДубраваДубрава 10 0 0 10 229:323 -94 0
Finals
Разигрување за пласман
Премиер Лига, Рунда за Испаѓање
ОН П Н И Гол. ГР Форма Бод.
1 RK Metkovic-MehanikaRK Metkovic-Mehanika 18 12 1 5 525:501 +24 25
2 MRK TrogirMRK Trogir 18 11 0 7 531:481 +50 22
3 RK OsijekRK Osijek 3 18 10 1 7 512:532 -20 21
4 РударРудар 1 18 10 0 8 512:484 +28 20
5 РиболаРибола 1 18 9 2 7 475:491 -16 20
6 ВараждинВараждин 1 18 9 1 8 550:535 +15 19
Бараж за опстанок
7 RK KTC KrizevciRK KTC Krizevci 18 8 3 7 484:500 -16 19
Бараж за опстанок
8 МославинаМославина 18 7 1 10 491:501 -10 15
Испаѓање
9 БјеловарБјеловар 18 7 0 11 512:510 +2 14
Испаѓање
10 ЗаметЗамет 18 2 1 15 501:558 -57 5
Бараж за опстанок
Испаѓање