Горан Перковац е назначен за нов тренер на Кринс од Луцерн

Поранешниот олимписки шампион со хрватската репрезентација и селектор на репрезентацијата на Швајцарија, Горан Перковац официјално е претстванен како нов тренер на екипата на Кринс од Луцерн. 

Перковац претходно беше тренер на Кадетен Шафхаузен и Вади Минден во Швајцарија и Минден и Либек во Германија

Хрватскиот стручњак се обврза на тригодишен договор, во кој за главна цел си запиша да го доближи Кринс до врвот на швајцарскиот ракомет.