Европска доминација во ракометниот „ол-стар“ тим на ЛОИ

Франција е победник на ракометниот турнир на Летните Олимписки Игри (ЛОИ), а организаторот по финалето ги избра најдобрите играчи кои настапија во Токио.

Европска доминација е забележана во изборот, а само еден играч доаѓа од неевропска земја. Тоа е Омар Јахја од редовите на Веспрем, кој имаше солиден турнир за Египет. Останатите доаѓаат од Франција, Данска и Шпанија.

  • „ОЛ-СТАР“ ТИМОТ НА ЛОИ: