Дефанзивецот Вон Милер е МВП на Супербоулот

Во меч во кој одбраната го реши победикот на јубулејниот 50. Супербоул, логично беше најкорисниот играч да биде избран токму од оваа фаза на играта.

Вон Милер, кој го сопре фаворитот Каролина и го сведе на мизерни 10 поени, го доби признанието за МВП.

За првпат по 31 година еден дефанзивен играч го добива најголемото инвидуално признание на Супербоулот.