ВИДЕО: Аргентински рагбист безмилосно повреди млада италијанска судијка

Ретко видена сцена се случи на натпревар од рагби шампионатот на Италија помеѓу Ренџерс и Велсугана од Виченца, каде аргентинскиот рагбист Бруно Андрес Диџоли безмилосно навали на младата италијанска судијка 23-годишната Марија Беатрис Бенвенути која беше делегирана меѓу рагби џиновите и ја повреди со удар од зад грб. Судијата веднаш беше заменета, а рагбистот го очекува казна за несвојствениот потег.