Пливачката федерација зготви мерки и побара отворање на базените

Националната пливачка федерација ги зготви предлог мерките за пливачките клубови, ги достави до Министерството за здравство и чека на одговор дали ќе може наскоро да се отворат базените.

Како главен адут тие го споменуваат фактот дека пливачите немаат близок контакт, а и доказите дека вирусот ковид-19 се шири во вода која е третирана со хлор.

  • Во продожение, прочитајте го протоколот на Пливачката федерација во целост: