Талентираниот Јакимовски собираше искуство на силниот пинг-понг турнир во Подгорица

Со поддршка на пријателите од Црногорската пинг-понг федерација, ППФМ овозможи учество на најдобриот млад играч до 15 години, Александар Јакимовски, член на клубот ППК Крива Паланка, на стар контендерот во Подгорица. Младиот Александар настапува со најдобрите млади играчи од светската ранг-листа. 

За жал конкуренцијата беше многу силна за нашиот играч и тој не успеа да се пласира на главната табела.

Настапите на Александар на овој силен турнир со сигурност ќе му помогнат во понатамошниот развој и постигнување уште подобри резултати.