Станојковски и Николов ги одбранија титулите државен првак во пинг-понг

Викендов се одржа најпрестижниот турнир во пинг-понг во нашата земја, Државното првенство за сениори и сениорки во поединечна конкуренција, во двојки и во мешани двојки. Првенството се одржа во СЦ „Борис Трајковски“, а учество земаа околу осумдесет натпреварувачи од клубови од целата држава. 

Кристијан Станојковски од ППК Крива Паланка по дванаесетти пат стана државен првак на Македонија и со тоа се врати на првото место на ранг листата. Во поединечна конкуренција се постигнаа следните резултати: 

Мажи:
1. Кристијан Станојковски - ППК Крива Паланка - Крива Паланка
2. Ѓоко Јочкоски - ППК Младост - Прилеп
3. Петар Костовски - ППК Младост 96 - Прилеп
3. Васко Манасијески - ППК Работнички - Скопје

Жени:
1. Амелија Николов - ППК Шампион Фа - Штип
2. Софија Хасану - ППК Младост 96 - Прилеп
3. Катарина Лаура Михајлов -ППК Телеком Нец 2 - Скопје
3. Ива Димитриевска - ППК Рисови - Скопје

Најмладата која што стигна до медал е Сара Ризовска (13 години) од ППК Берово, која во двојки со Васе Богоеска се закити со бронзен медал. Во конкуренција на двојки се постигнаа следните резултати:

Женски двојки:
1. А. Стојановска - К.Л. Михајлов - ППК Крива Паланка - Крива Паланка и ППК Телеком Нец 2 - Скопје
2. С. Хасану - Е. Марковска - ППК Младост 96 - Прилеп
3. И. Димитриевска - А. Николов - ППК Рисови - Скопје и ППК Шампион Фа - Штип
3. В. Богоеска - С. Ризовска - ППК Младост 96 - Прилеп и ППК Зегин Берово - Берово

Maшки двојки:
1. С. Богатинов - Л. Стојчев - ППК Шампион Фа - Штип
2. А. Стомнароски - М. Калески - ППК Младост 96 - Прилеп
3. Т. Кировски - Х. Јованов - ППК 10 60 Ѓорче Петров и ППК Рисови - Скопје
3. Д. Жоговски - Р. Михајловски - ППК Телеком Нец 2 - Скопје

Мешани двојки:
1. К. Станојковски - А. Стојановска - ППК Крива Паланка - Крива Паланка
2. Ф. Младеновски - А. Николов - ППК Шампион Фа - Штип
3. А. Стојановски - С. Стојановска - ППК Крива Паланка - Крива Паланка
3. Ѓ. Јочкоски - С. Хасану - ППК Младост 96 - Прилеп