Станојковски и Димитриевска победници на првиот Мастерс турнир во пинг-понг

Деновиве во Скопје се одржа првиот Телеком Мастерс турнир во сениорска конкуренција. Учествуваа најдобрите пингпонгари и пингпонгарки во нашата земја и во уште неколку соседни земји.

Победници на Телеком Мастерс турнир:
Мажи

1. Кристијан Станојковски
2. Ѓоко Јочкоски
3. Филип Младеновски, Христијан Јовановски

Финале (мажи) 
Ѓоко Јочкоски - Кристијан Станојковски 1-4 
(8-11; 7-11; 8-11; 11-7; 4-11)

Пласман Жени
1. Ива Димитриевска
2. Бојана Михајловска
3.Ана Стојановска, Ана Марија Димитрова

Финале (жени)
Ива Димитриевска - Бојана Михајловска 4:1 
(11-8; 5-11; 11-6; 11-7; 11-6)