Станојковски и Димитриевска победници на пинг-понг Мастерсот во Прилеп

Во организација на ППФМ и техничка организација на ППК Младост 96, во ООУ „Кире Гаврилоски-Јане" во Прилеп се одржа Телеком Мастерс У15. Во одлична фер-плеј атмосфера, остварени се следните резултати:

Кадети У15:
1. Александар Јакимовски (ППК Крива Паланка)
2. Андреј Стојановски         (ППК Крива Паланка)
3.  Кристијн Каламадевски  (ППК Берово)
3. Антонио Аврамски.          (ППК Берово)

Кадетки У15:
1. Матеја Смолиќ                 (ППК Рисови)
2. Фани Јованоска               (ППК Крушево)
3. Моника Стајковска          (ППК Берово)
3. Сара Стојановска            (ППК Крива Паланка)

Еден ден покасно се одржа и Телеком Мастерс за сениори и сениорки, во ООУ „Кире Гаврилоски-Јане“ во Прилеп. 

Сениори:
1. Кристијан Станојковски  (ППК Крива Паланка)
2. Александар Марковиќ    (ППК Вардар)
3. Филип Младеновски       (ППК Шампиони ФА)
3. Васко Манасиески          (ППК Работнички)

Сениорки:
1. Ива Димитриевска         (ППК Рисови)
2. Софија Хасану               (ППК Младост 96)
3. Ана Стојановска             (ППК Крива Паланка)
3. Амелија Николов            (ППК Шампиони ФА)

Наредниот викенд започнува лига натпреварувањето во Суперлигата и Првата лига ќе се одржат во СЦ „Борис Трајковски“ во Скопје.