Продолжија пинг-понгарските шампионати со турнири во Штип и Скопје

Викендов продолжија натпреварите од лигите по пинг-понг во нашата земја. Во Штип се играше женската лига и се постигнаа следните резултати:

Женска лига (прво коло):
Берово - Шампион ФА 3-4
Крива Паланка - Младост 96 4-0
Крива Паланка - Рисови 4-0
Младост 96 - Берово 1-4
Рисови - Младост 96 4-1
Рисови - Шампион Фа 1-4
Шампион ФА - Крива Паланка 1-4

Во СЦ „Борис Трајковски“ во Скопје се играа натпреварите од второто и третото коло од Суперлигата и Првата лига мажи.

Прва лига (второ коло):
Берово 2 - Вардар 1-4
Астраион - Пелагонија  1-4
Кратово - Дебар Маало  1-4
Радовиш - Шуто Оризари  4-1
Телеком Нец - Борец Тим  4-1

Супер лига (второ коло):
Рисови - Работнички  3-4
Шампиони ФА - Крива Паланка 2007 4-2
Младост- Крива Паланка  4-1
Младост 96 -Телеком Нец 2 1-4
Берово - Кочани 4-1

Прва лига (трето коло):
Дебар Маало - Астраион  0-4
Вардар - Радовиш 1-4
Шуто Оризари - Кратово 4-1
Пелагонија - Телеком Нец  4-0
Борец Тим - Берово 2  4-3

Супер лига (трето коло):
Телеком Нец 2 - Младост 4-3
Кр. Паланка - Шампиони ФА  0-4
Кочани - Младост 96  1-4    
Крива Паланка 2007 - Рисови  4-1
Работнички - Берово 2-4

Следните натпревари од лигите продожуваат наредниот викенд.