ППК Телеком Нец 2 е есенски првак во машка конкуренција

Изминатите дена се комплатира есенскиот дел од сезоната во македонскиот пин-понгарски шампионат.

Меѓу суперлигашите најдобар е тимот на ППК Телеком Нец 2. Второто место му припаша на ППК Младост 96 со идентичен број бодови.

Резултати 8. коло Супер Лига

 • Берово - Шампион ФА.          2-4
 • Кр.Паланка 2007 - Кочани     4-2
 • Работнички - Младост 96.     1-4
 • Кр.Паланка - Телеком Нец 2 1-4
 • Рисови - Младост 0-4 (службена)

Резултати 9. коло Супер лига

 • Младост 96 - Кр.Паланка 2007 4-1
 • Кочани - Кр.Паланка                  2-4
 • Младост - Работнички.            4-3
 • ​Телеком Нец 2 - Берово.           4-1

Во Прва лига мажи водството го држи екипата на ППК Вардар од Скопје пред екипата на ППК Пелагонија од Битола и Телеком Нец од Скопје.

Резултати од 8. коло Прва лига мажи:

 • Астраион - Радовиш 4-2
 • Вардар - Борец Тим 4-0
 • Дебар Маало - Телеком Нец  2-4
 • Кратово - Берово 2 1-4
 • Шуто Оризари - Пелагонија 0-4 (службена)

Резултати од 9. коло Прва лига мажи:

 • Берово 2 - Дебар Маало 4-2
 • Борец Тим - Астраион 0-4
 • Пелагонија - Вардар 0-4
 • Радовиш - Кратово 4-1