ППК Телеком Нец 2 суверен лидер по седум кола во пинг-понгарскиот шампионат

Викендов во СЦ „Борис Трајковски“ во Скопје се играа четири кола од регуларниот есенски дел од пинг-понгарската Суперлига и Прва лига во машка конкуренција. Во Суперлигата водството уште го држи екипата на ППК Телеком Нец 2, која е прва на табелата, додека шампионот ППК Крива Паланка 2007 не успеа да го задржи првото место и падна на четврттата позиција на табелата на две кола пред крај на есенската сезона. 

Прва лига
Четврто коло:

Астраион -Телеком Нец.         2-4
Дебар Маало - Шуто Оризари 2-4
Берово 2 - Пелагонија               1-4
Радовиш - Борец Тим                4-1

Прва лига
Петто коло:

Вардар - Дебар Маало      4-1
Пелагонија - Радовиш.     4-2
Телеком Нец - Берово 2   4-1
Шуто Оризари - Астраион 3-4

Прва лига 
Шесто коло:

Астраион - Берово 2               4-1
Дебар Маало - Борец Тим.    3-4
Шуто Оризари - ППК Вардар 1-4
Кратово - Пелагонија            0-4 
Радовиш - Телеком Нец         3-4

Прва лига
Седмо коло:

Вардар - Астраион              4-2
Борец Тим - Шуто Оризари 4-3
Пелагонија - Дебар Маало  4-1
Телеком Нец - Кратово      4-1 
Берово 2 - Радовиш.              3-4

Суперлига 
Четврто коло:

Работнички - Крива Паланка.    1-4
Шампиони ФА - Телеком Нец 2  1-4
Рисови - Крива Паланка 2007       4-3
Берово - Младост 96                   3-4
Младост - Кочани                        одложено

Суперлига 
Петто коло:

Телеком Нец2 - Рисови.     4-0
Крива Паланка 2007 -Берово      2-4
Младост 96 - Младост.       4-1
Крива Паланка - Работнички   2-4
Шампиони ФА - Кочани   одложена

Суперлига 
Шесто коло:

Шампиони ФА - Младост 96      0-4
Берово - Младост                       4-3
Работнички - Телеком Нец 2      0-4
Крива Паланка 2007 - Крива Паланка 4-1
Рисови-Кочани.                         4-0

Супер лига 
Седмо коло:

Младост 96 - Рисови                 4-0
Телеком Н.2 - Крива Паланка 2007  3-4
Младост - Шампиони ФА          0-4
Крива Паланка - Берово                 1-4
Кочани - Работнички                 1-4