Одржано државното првенство во пинг-понг за лица со инвалидитет

Во Кавадарци во салата „Јасмин“ се одржа државното поединечно првенство во пинг-понг за лица со инвалидност. Целиот настап беше организиран од НФСРИМ - Македонски Параолимписки Комитет. На првенството натпреварувачите се натпреваруваа во четири категории и притоа беа постигнати следните резултати:

Жени 
Категорија 6-10

1. Лилјана Мицовска -Кочани
2. Олга Ристовска - Скопје 
3. Наташа Црвенковска - Битола

Мажи
Категорија 3-5 (колички)

1. Муштеба Амети - Охрид
2. Зоран Јовановски - Струмица
3. Илчо Кангов - Гевгелија

Мажи
Категорија 6-8

1. Рубинчо Ристески - Прилеп
2. Тони Митровски - Скопје
3. Игорчо Постолов - Струмица

Мажи
Категорија 9-10

1. Страшко Коцевски - Куманово
2. Небојша Ташиќ - Куманово
3. Митко Сотироски - Охрид

Целото првенство помин а во добра атмосфера за што заслужни се домаќинот и организаторот НФСРИМ-МПК, а целото мото на турнирот беше спортскиот дух и другарството помеѓу натпреварувачите.