Одржано државното првенство во пинг-понг за кадети

Викендов во спортскиот центар „Борис Трајковски“ се одржа триесеттото државно првенство во пинг-понг за кадети и кадетки.

Постигнати се следниве резултати:

Мешани двојки: 
1. Александар Јакимовски и Сара А. Стојановска
2.  Љупчо Треновски и Матеја Смолиќ
3.  Антонио Аврамски и Моника Стајковска, Андреј Стојановски и Фани Јованоска

Кадетки двојки:
1. Сара А. Стојановска и Фани Јованоска
2. Моника Стајковска и Сара Ризовска
3. Бојана Ѓузелова и Сара Чабуковска, Лена Гидалова и Матеја Смолиќ

Кадети двојки:
1. Александар Јакимовски и Андреј Стојановски
2. Кристијан Каламадевски и Антонио Аврамски
3. Давид Јоноски и Мартин Ристески, Трајче Маркоски и Јован Пармачки

Кадетки:
1. Фани Јованоска
2. Сара А. Стојановска
3. Моника Стајковска, Матеја Смолиќ

Кадети:
1. Александар Јакимовски
2. Кристијан Каламадевски
3. Антонио Аврамски, Дарко Китановски

Одиграни се и натпреварите од 13. и 14. коло од Суперлигата и Првата лига во машка конкуренција. 

Суперлига
13. коло:

Телеком Нец 2 - Шампион Фа 4-1
Крива Паланка - Рисови 4-0
Крива Паланка 2007 - Работнички 1-4
Младост 96 - Берово 4-1
Кочани - Младост 0-4

Прва лига
13. коло:

Борец Тим - Радовиш 4-2
Вардар - Кратово 4-0
Пелагонија - Берово 2  4-1
Телеком Нец - Астраион 2-4

Прва лига
14. коло:

Радовиш - Пелагонија 2-4
Берово 2 - Телеком Нец 0-4
Дебар Маало - Вардар 0-4
Кратово - Борец Тим 1-4

Суперлига
14. коло:

Берово - Крива Паланка 2007  4-0
Работнички - Крива Паланка 0-4
Шампион Фа - Кочани 4-0
Младост - Младост 96 1-4
Рисови - Телеком Нец 2  1-4