Одржан државниот пионерски шампионат во пинг-понг

Вчера во Битола заврши 26. државно првенство на Македонија во пинг-понг во пионерска конкуренција. Настапија пингпонгари од целата држава и натпреварувањето мина во голема и коректна борба. Еве ги новите државни шампиони:

Момчиња поединечно:
1. Даниел Зхоу Главевски
2. Лука Стојчев
3. Кенан Асанов

Девојчиња Поединечно:
1. Ана Стојановска
2. Софија Хасану
3. Сара Стојановска

Момчиња двојки:
1. Кенан Асанов, Лука Стојчев
2. Даниел Главевски Зхоу, Даниел Атанасов
3. Теодор Волкановски, Вецко Соколовски / Антонио Крстевски, Александар Јакимовски

Девојчиња двојки:
1. Ана Стојановска, Сара Стојановска
2. Васе Богоевска, Фани Јовановска
3. Софија Хасану, Елена Котеска / Деспина Ристовска, Елена Станојковска.