Одиграни три пинг-понг Мастерси во Прилеп, познати најдобрите кадети и јуниори

Сезоната на натпревари продолжува, овој пат со одржување на три Телеком Мастерс турнири во категории У19, У15 и У13 во машка и женска конкуренција. Сите три турнири се одржаа во Прилепи поминаа во најдобар спортски дух.

Се постигнаа следните резултати во категорија У15:

Кадети:
1. Александар Јакимовски (ППК Крива Паланка)
2. Андреј Стојановски (ППК Крива Паланка)
3. Антонио Аврамски (ППК Берово) и Љупчо Треновски (ППК Берово)

Кадетки:
1. Сара А. Стојановска (ППК Крива Паланка)
2. Фани Јованоска (ППК Крушево)
3. Матеја Смолиќ (ППК Рисови) Моника Стајковска (ППК Берово)

Беа постигнати следниве резултати во категорија У13:

Млади кадети:
1. Кристијан Каламадевски (ППК Берово)
2. Леонид Гидалов (ППК Рисови)
3. Трајче Маркоски (ППК Младост) Андреј Бејковски (ППК Пелагонија)

Млади кадетки:
1. Матеја Смолиќ (ППК Рисови)
2. Моника Стајковска (ППК Берово)
3. Лена Гидалова (ППК Рисови) Сара Ризовска (ППК Берово)

Беа постигнати следниве резултати во категорија У19:

Јуниори:
1. Нико Доага (ППК Младост)
2. Александар Јакимовски (ППК Крива Паланка)
3. Борис Секулов (ППК Астраион) Даниел Главевски Зхоу (ППК Пелагонија)

Јуниорки:
1. Софија Хасану (ППК Младост 96)
2. Моника Стајковска (ППК Берово)
3. Фани Јованоска (ППК Крушево) Изабела Ковачовска (ППК Берово)