ВИДЕО: Нов најдолг поен во пинг-понгот - разменија 766 за повеќе од 10 минути!

Светот на пинг-понг спортот може да се пофали со несекојдневен рекорд. Холанѓанката Ли Жие и Хитоми Сато од Кина срушија рекордот во времетраење на еден поен. Новиот рекорд изнесува 10 минути и 13 секунди или 766 удари.

Погледнете како изгледа новиот рекорден поен, кој веројатно долго ќе остане ненадминат.