Македонските пинг-понгари поразени, но со големо искуство од челинџ турнирот во Скопје

Првиот дел од челинџ турнирот во младински категории во пинг-понг под закрилата на ИТТФ мина во знакот на стекнување на драгоцено искуство на нашите надежи. Кадетите во неколку наши состави и јуниорките првпат излегоа на мегдан и тоа главно против поквалитетни противници,

Еве ги резултатите на нашите репрезентативци:

Кадети:
Македонија 1 – Белгија/Перу 0-3
Стојлчев – Клозет 0-3 (6-11, 6-11, 9-11)
Јакимовски – Фернандез 0-3 (3-11, 3-11, 4-11)
Стојчев/Јакимовски – Клозет/Ферннадез 0-3 (10-12, 2-11, 1-11)

Шведска – Македонија 1 3-0 
Алештед – Стојчев 3-0 (11-5, 11-9, 11-9)
Бергенблок – Јакимовски 3-0 (11-2, 11-5, 11-4)
Бергенблок/Алештад – Стојчев/Јакимовски 3-1 (11-7, 11-4, 9-11, 11-3)

Македонија 2 – Шпанија 0-3
Дворник – Чинташ 0-3 (4-11, 3-11, 0-11)
Симеонов – Љорет 0-3 (5-11, 2-11, 3-11)
Дворник/Цветковски – Љорет/Чинташ 0-3 (2-11, 4-11, 3-11)

Македонија 2 – Косово 0-3
Дворник – Хајдари 0-3 (7-11, 4-11, 2-11)
Цветковски – Черкини 0-3 (7-11, 6-11, 9-11)
Симеонов/Цветковски – Черкини/Хајдари 0-4 (4-11, 3-11, 2-11)

Италија – Македонија 2 3-0 
Спањоло – Цветковски 3-0 (11-4, 11-6, 11-5)
Гуаи – Симеонов 3-0 (11-4, 11-3, 11-2)
Спањоло/Валино Костаса – Симеонов/Цветковски 3-0 (11-8, 11-4, 11-8) 

Јуниорки
Словачка/Грција – Македонија 3-1
Иласова (Словачка) – Сотирова (Македонија) 2-3 (11-6, 8-11, 11-4, 10-12, 9-11)
Фотиаду (Грција – Михајловска 3-0 (11-2, 11-5, 11-7)
Фотиаду/Илиасова – Сотировска/Михајловска 3-2 (11-5, 10-12, 11-3, 11-13, 11-4)
Иласова (Словачка) – Михајловска 3-0 (11-8, 11-5, 11-6)

Македонија – Романија 0-3
Сотирова – Сингериозан 0-3 (3-11, 5-11, 5-11)
Михајловска – Карагеа 0-3 (7-11, 6-11, 5-11)
Михајловска/Сотировска – Сингеорзан/Карагеа 1-3 (4-11, 13-11, 2-11, 1-11)

Македонија – Србија 0-3
Михајловска – Безег 0-3 (5-11, 6-11, 6-11)
Сотирова – Томињак 0-3 (7-11, 2-11, 6-11)
Михајловска/Сотирова – Безег – Томињак 0-3 (4-11, 5-11, 2-11)

Утре продолжуваат натпреварите и ќе бидат доделени првите одличја, а в четврток пак на дело ќе ги видиме македонските пинг-понгари во поединечна конкуренција.