Костовски и Димитриевска се државни шампиони во пинг-понг до 21 година

За време на викендот во Прилеп во спортската сала на СОУ „Ѓорче Петров”, во организација на ППФМ и ППК Младост 96 се одржа второто Државно поединечно првенство за Сениори и сениорки до 21 година.

Еве и освојувачите на признанијата по категории:

Поединечно сениориУ21:
1. Петар Костовски (ППК Младост96)
2. Тео Кировски (ППК Рисови)
3. Александар Рикалоски (ППК МЛадост96)

Поединечно сениоркиУ21:
1. Ива Димитриевска (ППК Куманово)
2. Ана Стојановска (ППК Крива Паланка)
3. Ана Марија Димитрова (ППК Рисови)

Парови машки:
1. Бужаровски-Кировски (ППК Рисови)
2. Рикалоски-Костовски (ППК Младост96)
3. Костадиновки-Јованов (ППК УГ-ППК Нови)
3. Л. Огненовски-Н. Наумовски (ППК МЛадост96)

Парови жени:
1. Б. Михајловска-А. Димитрова (ППК Рисови)
2. А. Стојановска-И. Димитриевска (ППК Крива Паланка ППК Куманово)
3. Сара Стојановска- Васе Богоеска (ППК Телеком НЕЦ-ППК Крушево)
3. А. Стаменковска-А. Станковска (ППК Крива Паланка).