Хасану и Павловиќ победници на турнирот „Илија Каревски“ во Прилеп

Над 180 македонски и натпреварувачи од Грција, Србија, Албанија, Косово и Црна Гора, настапија на вториот меѓународен меморијален турнир „Илија Каревски“ што во организација на пингпонгарскиот клуб Младост 96 се одржа во Прилеп.

На дводневниот турнир одржан изминатиот викенд во неколку возрасни категории, најуспешни кај сениорите беа македонската пингпонгарка Софија Хасану во женска и Душан Павловиќ од Србија во машка конкуренција.

Млади кадети:
1. Лазар Крстиќ (Србија)
2. Олти Бехлули (Косово)
3. Мартин Ристески (ППК Младост96)
3. Етиен Кошја (Албанија)

Млади кадетки:
1. Елена Маркоска (Крушево)
2. Сара Хоџа (Косово)
3. Благица Печинска (Берово)
3. Љубица Смилеска (Крушево)

Кадети:
1. Арон Кони (Албанија)
2. Андреј Стојановски (Работнички)
3. Александар Андриќ (Србија)
3. Христовалантис Сампалис (Грција)

Кадетки:
1. Ирини Христомиду (Грција)
2. Георгиа Станоу (Грција)
3. Несториа Христомиду (Грција)
4. Моника Стајковска (Берово)

Младинци:
1. Кејди Калаја (Албанија)
2. Хрисовалантис Сампалис (Грција
3. Филип Ангела (ППК Пелагонија)
3. Антонио Аврамски (Берово)

Младинки:
1. Софија Хасан (ППК Мlадост96)
2. Ирини Христомидиу (Грција)
3. Изабела Ковачовска (Берово)
3. Шега Хасани (Косово)

Вториот ден играа сениорите и ветераните и ги постигнаа следните резултати:

Сениори:
1. Душан Павловиќ Стак Нови Београд Србија
2. Мурат Куртлуз-Косово
3. Арон Кони-Албанија
3. Кејди Калај -Албанија

Сениорки:
1. Софија Хасану-Македонија
2. Сара Стојановска Македонија
3. Ива Димитриевска -Македонија
3. Изабела Ковачевска -Македонија

Ветерани 40-49:
1. Васко Манасиески-Македонија
2. Дритан Ласка-Албанија
3. Боби Грковски-Македонија
3. Сашо Љамов -Македонија

Ветерани 50-64:
1. Сашо Љамов-Македонија
2. Ристо Темелков -Македонија
3. Мартин Калески-Македонија
3. Вирон Махмутај -Албанија

Ветерани 65+:
1. Петар Јованоски-Македонија
2. Ангел Симовски-Македонија
3. Трајче Унчев -Македонија
3. Томе Петков-Македонија