Злато и сребро за македонските спортисти на Специјалната Олимпијада во Берлин

Македонски атлетичар Агрон Хајредини освои златен медал во скок во далечина од место на Специјалните Олимписки игри во Берлин.

Хајредини триумфираше и освои златен медал откако оствари далечина од 1,6 метри.

Тоа беше убедливо најдобриот резултат на натпреварувањето, додека пак второпласираниот Кениец Вилис Отиено скокна до 1,25 метри. 

Јулијана Петровска се закитија сребро во истата дисциплина.