Вендл и Арлт ја продолжија доминацијата во скелетон

Скелетон

Тобијас Вендл и Тобијас Арлт од Германија се победници на скелетон натпреварувањето во двојки на Зимските Олимписки Игри во Пекинг.

Доминацијата на германскиот пар беше изразена со минимална победа пред сонародниците Тони Егерт и Саша Бенекен. Бронзениот медал заврши во рацете на Томас Стеу и Лоренц Колер од Австрија.

За Вендл и Арлт ова е трето последователно злато во оваа дисциплина на Олимпијадите, вкупно петто во нивната легендарна кариера.