Турнирот „Бранко Хаџииљоски - Чајка“ стигна до 44-тото издание, Југохром прв победник

Најтрадиционалниот одбојкарски турнир во нашата земја „Бранко Хаџииљоски - Чајка“  стигна до своето 44-тото издание. Прв победникт на турнирот е Југохром од Јегуновце во 1975 година, а последен селекцијата на Украина минатата година.

Годинава во двомеч ќе се сретнат репрезентациите на Македонија и Бугарија, кои се подготвуваат за квалификациире за Европско првенство. 

Традионален одбојкарски турнир „Бранко Хаџииљоски - Чајка“ 2020
28.12.2020 - 18:00 - Македонија - Бугарија
29.12.2020 - 16:00 - Македонија - Бугарија

Низ историјата турнирот го освојувале Љуботе, Вардар, Работнички, неколку бугарски екипи итн...

Сите освојувачи на турнирот „Бранко Хаџииљоски - Чајка“: