Струмица Никоб го задржа Злобин и најави купување на два средни блокери

Македонскиот одбојкарски шампион Струмица Никоб ништо не препушта на случајноста и веќе се екипира за следната сезона. Покрај домашните натпреварувања, каде струмичани се неприкосновени со години, а минатата сезона не претрпеа ни пораз, шампионите на Македонија се острат и за настапите во Европа. 

Струмица Никоб ќе биде единствен македонски преставник во ЦЕВ Лигата на шампионите и во септември му следи двомеч со холандски Динамо Апелдорн.

Пред да се впушти на пазарот и да доведе неколку засилувања, клубот од Струмица го продолжи догооворот со рускиот коректор Александер Злобин. 23-годишниот Злобин имаше одлична прва сезона, па заслужи подобар договор за следниот шампионат на Македонија и квалификациите на Лигата на шампионите на ЦЕВ. 

Струмичани преговараат со два нови средни блокери и на оваа позиција сигурно ќе има новини до крајот на овој месец.