Старт на мисијата Златна лига со 20 одбојкари

Одбојкарската репрезентација на Македонија ќе го има првиот предизвик со новиот селектор Јошко Миленковски во рамки на Златната лига која се игра пред крајот на месец мај.

Националниот тим се собра во Скопје и ќе работи во три циклуса. На собирот ќе бидат присутни вкупно 20 одбојкари. Ќе се тргне во Маврово, каде ќе се работи од 5 до 12 март, а потоа следи враќање на 15 мај во Скопје и тука ќе се работи до 20 мај, а потоа и од 22 до 25 мај.

Првиот натпревар од Златната лига е закажан против Украина на 27 мај. 

  • Список на повикани одбојкари за Златната лига: