Откажани светските клупски шампионати во одбојка

Одбојкарскиот спорт продолжува да трпи силни последици од коронавирусот. Административниот одбор на Светската одбојкарска конфедерација ги откажа клупските светски шампионати во машка и женска конкуренција поради пандемијата на коронавирус.

Светската одбојкарска федерација (ФИВБ) објави дека заинтересираните за организирање на турнирот во 2021 година ќе можат да се натпреваруваат до крајот на октомври. ФИВБ објави дека 20 тимови ќе учествуваат на Светските првенства за кадети во 2021 година, а 16 на Светските првенства за јуниори.

Сепак, некои од клупските и репрезентативните натпревари во одбојкарскиот спорт регуларно се одржуваат во Европа и Америка, строго по пропишани правила и без присуство на гледачи.