Најдобриот светски одбојкар доби прошка од Зенит за „исчезнувањето“

Екипата на Зенит нема да го казни најдобриот светски одбојкар Ервиг Нгапет затоа што мистериозно „исчезна“ пред две седмици.

Зенит во шампионатот славеше сигурно кај Уфа (3-0 во сетови), а францускиот одбојкар не беше присутен во ростерот и тоа не само таму, туку и во Русија. 

Агентот на одбојкарот потврди дека тој си заминал на десетти декември без решение. Во тие моменти, Нгапет прекинал секаква комуникација со тренерите.

На официјалната интернет-страница на Зенит стои дека Нгапет решил да отсуствува поради семејни причини. Во тимот тој ќе се врати на 29 декември, на натпревар во Купот на Русија.