Гостите перфектни кај одбојкарите, домашниот терен перфектен за одбојкарките

Овој викенд беа одиграни натпреварите од шестото коло во машкиот и третото во женскиот одбојкарски шампионат на Македонија. Гостите доминираа кај одбојкарите, а девојките беа поуспешни на домашен терен.

Прва лига (мажи)
Втора фаза-1, (Шесто коло)

Работнички 47&72 - Струмица Никоб    0-3 (25-17, 25-16, 25-18)
Весна Пробиштип - Шкендија           0-3 (13-25, 10-25, 12-24)
Лирија – ГОК Борец                     0-3 (17-25, 11-25, 12-25) 

Прва лига (мажи)
Втора фаза-2, (Шесто коло)

Македонија Џио – Универзитет во Тетово     2-3 (25-21, 19-25, 25-22, 18-25, 7-15)
Сушево 1978 - Петровец       3-0 (25-8, 25-19, 25-8)
Слободен: Штип УГД

Прва лига (жени)
Втора фаза-1, (Трето коло)

Јанта волеј - Фит фан волеј    3-1 (21-25, 25-10, 25-23, 25-23)
Наковски волеј – Работнички Скопје  3-1 (25-21, 21-25, 25-22, 25-22)

Прва лига (жени)
Втора фаза-2, (Трето коло)

Вардар ЕМ – Македонија Макс 3-0 (25-6, 25-10, 25-6)
Струмица жени – Вардар жени 0-3 (9-25, 25-21, 18-25, 20-25)