Џио Струмица започна со тренинзи на отворено и во вежбалница

Иако нема официјална потврда кога ќе започне шампионатот на Македонија во одбојка, со тренинзи на отворено и во вежбалница денес подготовките ги заполна првакот од сезоната 2018/19, Џио Струмица.

Струмичкиот клуб ќе тренира според пропишаниот протокол и ќе чека одредби од националната федерација на Македонија. 

Екипата и сезонава ќе ја води Кире Ричлиев, а нови имиња се Михаилов и Милев.

За здравјето на играчите повторно лидер на медицинскиот тим ќе биде д-р Кочо Манчев. Со него ќе бидaт д-р Душан Королија и физиотерапевтот Александар Црвенковски.