Фудбалерките на ЖФК Вардар добија нова опрема од Mozzart

Нови дресови за новите шампиони  - познатата акција на компанијата Mozzart продолжува во соработка со фудбалскиот клуб ЖФК Вардар од Скопје кој доби нови дресови за својот тим.

Регионалниот лидер во приредување игри на среќа преку овој проект се труди да обезбеди подобри услови за сите спортисти, без разлика дали се натпреваруваат во повисоките или пониските лиги.

Тоа го докажува и оваа донација која пристигна на адресата на новоформираниот женски фудбалски клуб од главниот град на Македонија кој се натпреварува во Втората женска лига и има шест победи на шест натпревари.

„Драго ни е што Mozzart ја препозна нашата работа, желба и ентузијазам и оваа донација ни е од голема помош. Нашите фудбалерки веќе со гордост ја носат новата опрема и имаат голема желба да остварат подобри резултати и да донесат напредок за нашата екипа“, истакнаа од таборот на ЖФК Вардар.

Да потсетиме, MOZZART во акцијата „Нови дресови за нови шампиони“ опреми повеќе од сто клубови. Опремата пристигнува секој месец на адресите на фудбалски, кошаркарски, ракометни и други екипи од цела Македонија, што им дава мотив да се стремат кон повисоки пласмани во натпреварувањата.