• Макпетрол реди победи, а рекордот е на куглар на Вардар

    Макпетрол останува доминантен во македонскиот кугларски шампионат, но рекордот кој овој викенд беше соборен во рамките на 9. коло на кугларскиот шампионат на Македонија е во сопственост на куглар на Вардар. 

  • Словачка Подбрезова го освои кугларскиот турнир на Макпетрол

    Словачката екипа Подбрезова е победник на 21. издание на меморијалниот турнир во куглање „Гаврило Гаврилски“ во организација на Макпетрол. Подбрезова го оправда епитетот фаворит во екипна конкуренција и победи со 3607 соборени дрва, Макпетрол на второто место собори 3556, а третото го освои Црвена Звезда со 3495 соборени дрва.

Pages